Bureau Submenu Home  /  Bureau  /  Marcel Veenboer

Marcel Veenboer

Marcel Veenboer is oprichter van Vector brandveiligheid en is adviseur brandveiligheid.

Na afronding van de HTS bedrijfskunde in 1991 is Marcel Veenboer via Heras Hekwerken met de beveiligingsbranche in contact gekomen. Hij is werkzaam geweest als specialist en later manager van de divisie brandveiligheid bij Brakel Atmos, een leverancier van rookbeheersingsoplossingen.

Marcel Veenboer heeft een vooraanstaande rol gespeeld bij het ontwikkelen van Nederlandse en Europese regelgeving op het gebied van rookbeheersingssystemen. Zo heeft hij meegewerkt aan de totstandkoming van de NPR 6095, NEN 6093 en de NEN-EN 12101 reeks.

Hij is initiatiefnemer en vormgever van de NCP certificeringsregeling Rookbeheersingssystemen en is medeoprichter van de branchevereniging VEBON sectie RWA. Gedurende 3 jaar is hij voorzitter van de NCP Commissie van Deskundigen geweest. Onder zijn leiding is de renovatie van de Certificeringsregeling brandmeldinstallaties grotendeels doorgevoerd.

Marcel Veenboer heeft gedurende 4 jaar bij EFPC te Bilthoven gewerkt als projectleider/adviseur brandveiligheid. Tijdens deze periode heeft hij zich het vak van adviseur eigen gemaakt en is een gedegen basis gevormd waarop het fundament van zijn huidige organisatie is gebouwd. Hij is bovendien gediplomeerd brandmeester preventie, waardoor hij zijn deskundigheid op het gebied van plantoetsing aantoonbaar maakt.

Marcel Veenboer is gediplomeerd en NCP erkend ontwerpdeskundige-, installatie­deskundige rook­beheersings­systemen en projecterings­deskundige brandmeldinstallaties.

Gedurende enkele jaren is Marcel Veenboer, naast directeur/ adviseur van Vector brandveiligheid, ook werkzaam geweest als vakdeskundige rookbeheersingssystemen, brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties voor de Raad voor Acreditatie (RvA)

Naast zijn rol als directeur /adviseur bij Vector brandveiligheid is Marcel lid van verwschillende NEN normalisatiecommissies zoals de werkgroep NEN 6068 voor brandovrslag en NEN 6069 branddoorslag.

Marcel is daarnaast lid van ISSO. De commisie die verantwoordelijk is vor de totstandkoming van inspectietools in het kader van de wet kwaliteitsborging.

Zijn deskundigheid in een notendop:

 • Vakdeskundige, namens de RvA
 • Lid Institute of Fire Engeneers (IFE Nederland)
 • Lid VBE, vereniging van brandveiligheidsexperts
 • gediplomeerd ontwerpdeskundige RWA installaties
 • gediplomeerd projecteringsdeskundige brandmeldinstallaties
 • gediplomeerd projecterinsgdeskundige ontruimingsalarminstallatie
 • gediplomeerd plantoetser brandmeester preventie
 • sterke procesbegeleider
 • brandoverslagvraagstukken
 • ontvluchtingsvraagstukken
 • puzzelt graag met regelgeving en gelijkwaardigheden

Diplomas brandveiligheid Marcel Veenboer