Expertise Submenu

Due diligence

Home  /  Expertise  /  Due diligence

Een due diligence-onderzoek zorgt voor een grondige analyse van het vastgoed op technisch, juridisch, fiscaal en commercieel vlak. Een grondige due diligence is bij een vastgoedtransactie, zowel aan- als verkoop, onmisbaar. Brandveiligheid is veelal een onderbelicht onderdeel van het aankoopproces of beperkt zich soms slechts tot een controle op de aanwezigheid van vergunningen, terwijl de bestaande voorzieningen voor brandveiligheid van grote invloed kunnen zijn op het mogelijk gebruik van een pand en bovendien in de praktijk nog al eens afwijkingen vertonen.

Technische ondersteuning bij een aankoopproces

Vector levert technische ondersteuning bij een aankoopproces op het aspect brandveiligheid. Op zorgvuldige wijze toetsen wij aan de hand van uw doelstellingen, continuitetswensen en het door u gewenste gebruik op welke wijze en of onder welke voorwaarden het object daarop aan kan sluiten. Wij controleren de op basis van de aangeboden informatie de staat van brandveiligheid van het pand, brengen de kosten voor herstel in kaart en brengen mogelijke risico’s en kansen in beeld. Zodoende houdt u de regie over de onderhandelingen. Dit voorkomt verrassingen achteraf.

Technische ondersteuning bij een verkoopproces

Vector levert technische ondersteuning bij een verkoopproces op het aspect brandveiligheid. We brengen de potentiele mogelijkheden en beperkingen van het pand in beeld. Wij controleren de op basis van de aangeboden informatie de staat van brandveiligheid van het pand, brengen de kosten voor herstel in kaart. Zo kunt u op basis van de feitelijke staat eventuele onderhandelingen in gaan en heeft de kopende partij een goed beeld over de stat warain het pand zich bevind.