Home Submenu

Adviseur brandveiligheid

Home  /  Adviseur brandveiligheid

Twijfel en/of vragen over brandveiligheid? Vergunningen aanvragen? Een brandveiligheidsinstallatie laten certificeren? Brandveiligheidscan? Of heeft u vragen over brandveiligheid en opties bij het gebouwontwerp? Dan bent u in de juiste handen bij onze adviseurs brandveiligheid.

De wet- en regelgeving dwingt u om een brandveilige omgeving te creëren om in te wonen, leren en werken. Of u nou eigenaar of beheerder bent, u heeft aan een zorgplicht te voldoen. Dat kan voor u een zoektocht aan vragen en zorgen opleveren. Dat is waar een adviseur brandveiligheid inspringt om te ontzorgen, te begeleiden, te overleggen en het regelen van zaken die komen kijken bij de brandveiligheid van uw gebouw.

De adviseur brandveiligheid ontzorgt

De adviseur helpt bij het beheren, maar ook ontwerpen van de brandveiligheid van gebouwen. U kunt preventief uw vragen neerleggen bij een adviseur brandveiligheid of wanneer u knelpunten vermoed of bevestigd hebt gekregen bij bijvoorbeeld een controle van het bevoegd gezag of verzekeraar en er een actieplan op tafel moet komen.

Een adviseur brandveiligheid brengt de staat van branveiligheid in kaart met behulp van een brandveiligheidscan, waarmee hersteltwerkzaamheden worden begroot en in gang gezet kunnen worden. De adviseur brandveiligheid stelt basisdocumenten op voor brandveiligheidinstallaties, stelt ontruimingsplannen op, verzorgt de vergunningsstukken en dient de vergunningsaanvraag voor u in. De adviseur heeft de benodigde expertise in huis rondom brandveiligheid, regelgeving en brandveiligheidsinstallaties om de gebruiker bij ontwrep en beheer van brandveiligheid te ontzorgen. Er wordt graag met uw persoonlijke wensen en vraagstukken meegedacht. En kijkt naar meer dan alleen de brandveiligheidsvoorschriften.

Oscar Viëtor
Oscar Viëtor
Adviseur brandveiligheid
Marcel Veenboer
Marcel Veenboer
Adviseur brandveiligheid
Hilco Hiemstra
Hilco Hiemstra
Adviseur brandveiligheid

Bespaar op kosten en tijd door regelmatig te overleggen met een adviseur brand­veilig­heid

Bij het ontwerpen wordt er meegedacht over alternatieve opties om de brandveiligheid te waarborgen. Dit kan al vroeg in het ontwerpstadium. Een adviseur brandveiligheid toetst uw ontwerp aan bouwregelgeving en rekent aan brandveiligheid. Hiermee kan snel bekeken worden of het voor u voordelig is om over alternatieve opties na te denken. Door regelmatig te overleggen kan het u dus een besparing op kosten en tijd opleveren.

De adviseur brandveiligheid kan nauw contact houden met de gebouwontwerper en hiermee specialistische brandkennis overbrengen. Verder worden de nodige documenten voor uw vergunningsaanvraag geleverd met betrekking op bouw- milieu- en gebruiksvergunningen.

Brandveiligheidscan
Brandveiligheidscan

Wij brengen uw brandveiligheid in kaart. De brandveiligheidscan geeft handvatten voor het brandveilig gebruik van gebouwen. Periodieke controle brandveiligheid of incidenteel na een brandweercontrole.

Berekening brandoverslag
Berekening brandoverslag

Vector onderzoekt uw brand­compartimentering en brand­overslag risico's. Met ons rapport kunt u aantonen dat wordt voldaan aan de wettelijke voorschriften, en waarmee u fors bespaart op (ver)bouwkosten.Meer weten? Afspraak maken?
Neem contact op met onze adviseurs