Archief Submenu Home  /  Nieuws  /  Archief  /  Vector sluit ISO 9001 audit succesvol af
20 juli 2021

Vector sluit ISO 9001 audit succesvol af

Met gepaste trots delen wij mede dat Vector in juli 2021 de finale audit voor het ISO 9001:2015 certificaat met succes heeft doorstaan. “Na bijna anderhalf jaar voorbereiding zijn wij de afgelopen weken kritisch bevraagd door de auditor van Certificatieinstelling CIIO”, aldus Lara Buurman, kwaliteitsmedewerker bij Vector, “het onderzoek is zelfs afgesloten met een dik compliment over de compacte en heldere opbouw van ons kwaliteitssysteem”. “De auditor heeft besloten om een positief advies af te geven en dat is een fantastisch resultaat!” Het Certificaat wordt met enkele weken verwacht.

Klein bedrijf en toch ISO?

Vector is een klein adviesbureau met 7 mensen in vaste dienst en maakt gebruik van enkele freelancers. Een klein bedrijf dat toch kiest voor ISO. “Dat is opvallend hebben we van meerder kanten gehoord” aldus Lara, “er zijn immers op eerste gezicht meer redenen om dat niet te doen dan wel”.

Waarom dan wél een certificaat?

Één van de meest gehoorde redenen is dat het hebben van een ISO een dik handboek betekent. Veel werk en vooral meer kosten! en ook nog eens een dure adviseur. Waarom bestaan er eigenlijk bedrijven die een ISO 9001 certificaat halen?

“Wij hebben voor ISO 9001 gekozen”, zegt Marcel Veenboer, directeur van Vector, “omdat een kwaliteitsmanagementsysteem ons ondersteunt bij het behalen van onze bedrijfsdoelen”. ISO 9001:2015 kijkt anders aan tegen het bouwen van kwaliteit. Geen mappen vol procedures, maar doelgericht en efficient. Het mooie is dat we zien dat het systeem ons nu al helpt om onze klanten beter van dienst te zijn. Al is het maar omdat we ze actief betrekken bij het verbeteren van onze dienstverlening, maar vooral omdat we duidelijker en gestructureerder werken en duidelijkere keuzes maken."

Beter worden

“Ik zie dat het de medewerkers goed doet. Er is bij iedereen een duidelijk besef van de route die we bewandelen en de bijdrage die iedereen daaraan kan leveren”, Aldus Marcel. “Doordat een externe partner ons kritisch bevraagt worden we bovendien gedwongen kritisch naar onszelf te kijken en dat helpt ons echt zie ik. ISO gaat ons helpen om beter te worden.”